2020 m. sausio 23 d. TARPTAUTINĖ KONFERENCIJA ,,KOMPLEKSINIS ENERGETIŠKAI EFEKTYVAUS KVARTALO ATNAUJINIMAS” (VšĮ Būsto energijos taupymo agentūros pranešimas)

2020-01-20

Lietuvos – Vokietijos bendras projektas ,, Savivaldybių darbuotojų mokymai apie kvartalų energinio efektyvumo didinimo projektų rengimą“ baigiasi tarptautine konferencija ,,Kompleksinis energetiškai efektyvaus kvartalo atnaujinimas”, kuri vyks sausio 23 d., ketvirtadienį, LR Aplinkos ministerijoje (A. Jakšto g. 4, Vilniuje). Renginio metu bus apžvelgti ir įvertinti dviejų metų trukmės mokymai, išgirsti Lietuvos ir Vokietijos ekspertų pasisakymai apie kompleksinio energetiškai efektyvaus kvartalo atnaujinimo reikšmę ir patirtis įgyvendinant šiuos projektus.

Pirmojoje konferencijos dalyje bus pristatyta mokymų pagrindu paruošta publikacija, išgirsti mokymų atstovų ir kitų insitucijų prisistatymai. Antrojoje dalyje Vokietijos Brandenburgo žemės Infrastruktūros ir planavimo viceministras Rainer Genilke pristatys Brandenburgo ilgametę patirtį kvartalinės renovacijos srityje. Vėliau bus taip pat pristatytas sėkmingas kvartalinės renovacijos pavyzdys Erfurte / Roter Berg. Tiek Erfurto miestas, tiek Brandenburgo žemė priklausė Rytų Vokietijai dėl ko pastatų būklė ir kylantys iššūkiai gali būti palyginami su Lietuva. Vokietija jau daugiau nei 20 metų skiria didelį dėmesį kvartalinei renovacijai dėl ko jie gali pasidalinti savo jau įgyta patirtimi. Programą užpildys Dr. Kay Pöhler, KfW Bankų grupės infrstruktūros finansavimo prokuristo pranešimas. Būtent KfW yra atsakingi Vokietijoje už programos Energetiškas miesto atnaujinimas administravimą ir gali pasidalinti patirtimi finansuojant kvartalinės renovacijos projektus.

Norintys dalyvauti konferencijoje, prašome registruotis el.paštu rovbutas@iwoev.org

Daugiau Būsto energijos taupymo agentūros pranešimų rasite interneto svetainėje www.betalt.lt

Kitos naujienos