2021 m. lapkričio 15 d. bus viešai pristatyta bendru sutarimu parengta Nacionalinė miškų vizija

Data

15 lapkričio, 2021

Organizatorius

LR aplinkos ministerija

Vieta

Nuotoliniu būdu

Lapkričio 15 d. 15 val. nuotoliniu būdu bus viešai pristatyta ir aptarta bendru sutarimu parengta ir suformuluota Nacionalinė miškų vizija. Renginys vyks per „Zoom“ platformą. Tiesioginę transliaciją bus galima stebėti https://nacionalinismiskususitarimas.lt/ puslapyje ir „youtube.com“ vaizdo sklaidos platformos Aplinkos ministerijos kanalu.

Nacionalinė miškų vizija buvo sukurta per Nacionalinio miškų susitarimo (NMS) antrą bendrąjį forumą rugsėjo 29 d. Jos tekstas suformuluotas forumo metu dirbusių mišrių grupių pateiktų vizijų teiginių pagrindu. Šiuos teiginius ir sektorinių grupių veiklos rezultatus į vieningą viziją integravo iš NMS koordinacinės grupės narių sudaryta redakcinė grupė.

Nacionalinės miškų vizijos sukūrimu užbaigtas pirmasis NMS rengimo etapas. Dabar prasidės naujas – susitarimų dėl konkrečių temų – etapas.

NMS rengimui paspartinti NMS analitinė grupė, sudaryta iš Aplinkos ministerijos, Valstybinės miškų tarnybos, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos ir Valstybinių miškų urėdijos atstovų, išnagrinėjo sektorinių grupių darbo knygose įvardytus esminius ilgalaikius poreikius, aktualias temas, įtampą keliančias sritis bei pasiūlymus jai eliminuoti ir sudarė siūlomų temų, dėl kurių reikia susitarti, sąrašą, taip pat nurodė pagrindinius sutarimų reikalaujančius kiekvienos temos klausimus.

Per renginį lapkričio 15 d. bus pristatyta ne tik Nacionalinė miškų vizija, bet ir sektorinių grupių darbo knygų pagrindu siūlomos temos tolesniems susitarimams.